2013. szeptember 16., hétfő

A varázs-vörös-saláta

Nagy büszkeségem ez a saját fejlesztésű vitaminbomba csoda. Az alap egy Anyukámtól kapott recept, amit egy kicsit továbbfejlesztettem.
Azért szeretem ezt, mert tartalmas, nagyon vörös :) és tele van mindenféle jóval. Szemmel láthatóan jó hatással volt a vércukromra, a közérzetemre és a regenerációmra. Magas flavonoid tatalma miatt jót tesz az érfalaknak, javítja azok rugalmasságát, és az állóképességet is. Minden összetevője önmagában is természetes gyógyszer, amikről kisregényt lehetne írni. Ezt most nem teszem meg. :P Fő összetevője a cékla:


"A friss cékla lé természetes nitrátokban gazdag (NO3), amit a szervezet nitrit (NO2) és nitrogén monoxid (NO) előállítására használ fel. A nitrit védi az ereket a sérülésektől, míg a nitrogén-monoxid rugalmasabbá teszi azokat, így nő a vér és oxigénáramlás a sejtekhez. Mindezek következtében megnő az izmok teljesítőképessége, lassabban következik be az izmok kifáradása. Már korábbi kutatások is arra a megállapításra jutottak, hogy azoknál a sportolóknál, akik az állóképességi tesztek előtt napokon keresztül cékla levelet fogyasztottak, az izmok kevesebb oxigént használtak fel és tovább bírták a fizikai terhelést. Az átlagos oxigén felhasználás 19%-kal csökkent, míg az állóképesség 17%-kal nőtt."

Vörös-saláta: 
Hozzávalók: 2-3 db cékla, 4 db répa, 2 db alma, fél kisebb fej vöröskáposzta - (ezeket lereszelni, nyersen, nem főzve). 

Só, citromlé, balzsamecet, tökmag, tökmagolaj, fekete olajbogyó, olíva olaj, dió.

Ezt az egészet jól összekeverem és kész. 

Ez főleg téli saláta, elég tartalmas. Kb egész ősszel, télen, kora tavasszal ezt toltam vacsorára.
Egy kis vörösborral kiváló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése